در فصل دوم مسابقه كهكشان چه خواهيد ديد؟
فصل دوم مسابقه كهكشان با تغييراتي در محتوا و دكور از جمعه ۶آبانماه ميزبان مردم در شبكه پنج خواهد بود كه به نظر ميآيد در اين فصل پرداختن به محتواهاي تاريخي و فرهنگي ايران بيشتر به چشم ميخورد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري شبستان، نشست خبري فصل دوم مسابقه كهكشان با حضور عوامل و بازيگران اين برنامه در محل استوديو كهكشان برگزار شد.
در ابتدا پيش از برپايي نشست عوامل فني اين برنامه تمام بخشهاي مختلف مسابقه كه دچار تغييراتي نسبت به فصل اول شده بود را به خبرنگاران نشان داده و توضيحات تكميلي را در مورد هر بخش ارائه كردند.
در اين بازديد ميداني بازيگران هربخش نيز توضيحاتي در مورد آنچه قرار است مخاطبين در فصل جديد شاهد باشند را ارائه دادند.
پس از بازديد از بخشهاي مختلف اين فصل از مسابقه كهكشان نشست خبري برگزار و در ابتدا كميل سوهاني تهيه كننده اين برنامه با اشاره به تغييرات اساسي در فصل دوم گفت: اولين تغيير ما در بخشهايي از دكور متناسب با فضاي جديد مسابقه بود، همچنين در اين فصل به جاي مجري محوري در طول بازي از بازيگراني در هر بخش مسابقه استفاده شده كه به روايتگري پرداخته و به شركتكنندگان براي پيدا كردن گويي طلايي كمك ميكنند.
مقالات ديگر: شيشه بري
وي ادامه داد: در فصل دوم مجري مسابقه در يك اطاق فرمان حضور خواهد داشت كه بين شركتكنندگان و بازيگران هر بخش ارتباط برقرار ميكند، البته بر روي موضوع زمان و همچنين خطاهاي شركتكنندگان نظارت داشته و سعي ميكند فضاي هيجاني را رقابتي در طول مسابقه ايجاد كند.
سوهاني تاكيد كرد: در اين فصل ۵۵دقيقه مسابقه را بييندگان شاهد خواهند بود و توانستيم 26 قسمت را ضبط كنيم كه از تاريخ 6آبانماه هر جمعه و شنبه ساعت ۲۱ از شبكه ۵ پخش خواهد شد.
وي با بيان اينكه سپند اميرسليماني در اين فصل جاي نيما فلاح را گرفته است، توضيح داد: تصميم ما براين بود كه در هر فصل يك فرد جديد به عنوان مجري و كسي كه از دل تاريخ رمزگشايي ميكند حضور داشته باشد، به همين منظور تغيير در مجري را داشتيم، در اين راستا نيز گزينههاي مختلفي مورد مذاكره بود كه نهايتا با سپند اميرسليماني به توافق رسيديم.
تهيه كننده مسابقه كهكشان در مورد هزينه برگزاري اين مسابقه يادآور شد: دكور ما در مسابقه كهكشان نسبت به ساير دكورها قيمتش كمتر است. همچنين به لحاظ كارگرداني و پشتيباني فني از مجموعه برنامههاي سرگرمي ديگر در صدا و سيما خيلي دشوارتر بوده است.
سوهاني با بيان اينكه در اين ۲۶قسمت سعي شده است كه از بازيگران و ورزشكاران به عنوان شركتكنندگان استفاده كنيم، افزود: در اين پروژه برنامهسازي گروه براي مديريت بازيها داشتيم كه فضاي بازي جذابيت لازم را داشته باشد و در مجموع ۲۵۰نفر براي ضبط اين برنامه درگير بودند.
در ادامه فاطمه دلاوري سردبير اين مسابقه با بيان دشواريهاي تهيه و ضبط اين برنامه اذعان كرد: در اين مسابقه براي اولين بار مخاطبان تلويزيون مي توانند چالشهاي درون مسابقه را از طريق تكنولوژي هاي واقعيت افزوده AR و واقعيت مجازي VR همزمان با پخش مسابقه از تلويزيون در منازل خود تجربه كنند. اين مسابقه تلويزيوني، تجربهاي نو براي تعامل مخاطبان با تلويزيون را رقم مي زند كه تا كنون در هيچ مسابقهاي تجربه نشده است.
وي ادامه داد: واقعيت افزوده AR به معناي اضافه كردن چيزي است كه در آن گرافيك، صدا و بازخورد لمسي به جهان طبيعي ما اضافه مي شود. در اين مورد بر خلاف واقعيت مجازي كه شما در يك محيط كاملا مجازيVR هستيد، واقعيت افزوده از محيط طبيعي شما استفاده كرده و به سادگي اطلاعات مجازي را در بالاي آن قرار مي دهد. واقعيت افزوده اغلب با استفاده از دوربين روي تلفن هوشمند، عناصر ديجيتالي را به يك نمايش زنده اضافه مي كند و امروزه اغلب تلفنهاي هوشمند از برنامه هاي سنگين AR پشتيباني ميكنند.
مقالات ديگر: مركز نوروفيدبك گيشا
به گفته سردبير مسابقه كهكشان اين مسابقه با تكنولوژيترين مسابقه تلويزيوني و تركيب يك نمايش و مسابقه در كنار هم است.
وي در مورد محتوا اين مسابقه نيز يادآور شد: در مطالعات تاريخي كه داشتيم قصههاي مختلف در عصرهاي مختلف ايران را بررسي كرديم. همانطور كه در موسيقي تيتراژ پاياني هم حتي فضاي تاريخي ايران در تمام ادوار را نشان داديم. البته در تمام دكورها سعي كرديم المانهاي ايراني نشان داده شود.
دلاوري ابراز كرد: در هر دكور ميزبان متناسب با آن فضا انتخاب شده است. براي نمونه در بخش «ادبستان» كه روايتي از دوره قاجار است به شخصيت «مريم امين» كه يك روزنامهنگار در آن دوره تاريخي است كه از قضا خيلي به اين فرد تا به حال پرداخته نشده است رجوع كردهايم و اتفاقات تاريخي آن زمان را از زبان وي بيان ميكنيم.
مجيد رستگار كارگردان مسابقه كهكشان در بخش ديگري از اين نشست با بيان اينكه يكي از سختترين ژانرها كارگرداني برنامه مسابقهاي است، اظهار كرد: كارگرداني و اجرا كار مسابقه كهكشان خيلي سخت بود زيرا بايد در يك زمان اطاق فرمان، محل مسابقه و همچنين بازيگرداني بازيگران را مديريت ميكرديم، به همين منظور خيلي پيچيدگي در ضبط و اجرا داشتيم.
وي در پاسخ به اين سوال شبستان كه اگر تيم كهكشان به فكر فصل سوم باشد همكاري خواهيد داشت، گفت: در حال حاضر مذاكرات پيش توليد سريال «وضعيت زرد» براي فصل سه هستم و اگر شرايط فصل سه مسابقه كهكشان تداخل با فيلم وضعيت زرد نداشته باشد ممكن است كار را بپذيرم.
اين كارگردان سينما و تلويزيون در پاسخ به سوال ديگر شبستان در مورد سختي كار ضبط برنامههاي مسابقه محور آن هم با چندين مكان متفاوت توضيح داد: آنچه در سينما ميبنيم با كارگرداني در برنامه مسابقهمحور متفاوت بوده و واقعا ۶۰دقيقه ضبط چنين برنامههايي بسيار سخت است. البته كار فرد را خسته نخواهد كرد اما حواشي كار آدم را اذيت ميكند.
رستگار باين كرد: روزي ۶۰دقيقه ضبط داشتيم كه هر روز انچام ميشد و اين كار سخت ميكرد. همچنين جداي از مسابقه ما بخش نمايشي را هم داشتيم كه در بخش نمايشي ما بداههگويي و هم فيلمنامه قبلي وجود داشت كه اين دو در جريان مسابقه بايد كنترل ميشد و جايي كار سختتر ميشود كه كارگرداني و تمام پشتيبانيها بايد همزمان انجام شود تا برنامه از فرم رئاليتي خارج نشود.
در بخش ديگري از اين نشست كيميا گيلاني بازيگر نقش نگين در بخش ادبستان با توضيحاتي در مورد اجراي اين مسابقه در فرم عيرحضوري آن بيان كرد: شبكه پنج سيما پيش تر با طراحي اپليكيش و امكان شركت مخاطبان در مسابقه برخط شو به صورت برخط يا آنلاين تجربه لذت شركت در يك مسابقات تلويزيوني را به مخاطبان خود هديه داده بود. اما اين بار با طراحي مسابقه بزرگ كهكشان با محوريت به چالش كشيدن ارتباطات انسان با رسانه ها و واكاوي واقعيت هاي مجازي(VR) و واقعيت هاي افزوده (AR) گام نويني در تهيه و توليد مسابقات تلويزيوني برداشته است.
وي ادامه داد: اين مسابقه در بخش پلاس خود در حال پخش است كه با تلفن يا اپليكشن علاقمندان ميتوانند بدون حضور در استوديو مسابقه در اين رقابت شركت كنند، در اين بخش سعي شده شبيهسازي خوبي از فضاي استوديو صورت بگيرد تا شركتكنندگان بتوانند تا حدودي چالش را درك كنند. البته درگيري شركت كنندگان به قدري زياد است كه ميتوان گفت بخش زيادي از بازي را بدون حضور تجربه ميكنند.
اين مجري تلويزيون در مورد نقش نگين نيز توضيح داد: نگين برداشت فانتزي از شخصيت مريم امين روزنامهنگاري در زمان قاجار است كه سعي دارد مسائل اجتماع را نشان دهد. اين شخصيت يك كليدواژه دارد كه «مردم چشم شون به دست ما و ما نگاهمون به آگاهي مردم است» كه البته در اين بخش ادبستان مسائل طنز را هم در اجرا داريم كه باعث عمقدهي مخاطب به برخي مسائل تاريخ در دوره قاجار ميشود.
گيلاني اضافه كرد: البته اين شخصيت يك رابطه عاشقانه با مجري(سپند اميرسليماني) برقرار ميكند كه بهواسطه فاصله تاريخي بين دو نسل جذاب است اما در كل نقش اين شخصيت در آگاهيرساني بيشتر از دوره تاريخي قاجار پررنگ است. درواقع اين شخصيت يك نقش زن فعال ايراني را در دوره تاريخي قاجار نشان ميدهد.
تركاشوند بازيگر نقش «خانوم جون» در مورد نقش خود ابراز كرد: شخصيت خانوم جون كه در اين مجموعه بنده بازي كردم دقيقا فضاي يكي مادر سنتي را نشان ميدهد كه در عين حال كه آش نذري ميپزد و به مسجد ميرود در عين حال به فرزند خود و تغيير فضاي بازي داخل كوچه و رفتن به سمت آتاري و... هم دقت دارد. من سعي كردم در اين نقش تا جايي كه ممكن است كمك كنم تا شكتكنندگان گوي طلايي را با خود ببرند.
در بخش ديگري از اين نشست دانشگر بازيگري كه سعي دارد در بازي شركتكنندگان خلل ايجاد كند گفت: تلاش من در تمام بازي جلوگيري از شركت كنندگان براي بدست آوردن گوي طلايي است كه البته سعي داشتيم كه م شركت كنندگان بتوانند از مراحل عبور كنند.
اصغر حيدري بازيگر نقش رسانا در دهه 60 نيز در مورد نقش خود افزود: اين كار با بازيهايي كه من پيش از اين داشتم تفاوت داشت چون بايد هم از نظر فيزيكي و هم محتوايي شركت كنندگان را هدايت ميكردم.
در بخش پاياني اين نشست علي كاظمي بازيگر بخش فضا يا آينده نيز در مورد نقش خود يادآور شد: من از سختي كار خبر نداشتم و ميزانسن ها و دكوپاژها و مكالمه با اطاق فرمان و همچنين شركت كنندگان كار را سخت ميكرد. كار در مقابل ۸دوربين يكم سخت است و به نظرم مردم اين سختي را نميتوانند درك كنند چون واقعا بچههاي اينگروه سعي كردن كار خيلي خوب جلو برود.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: